Fadderuka

Gratulerer med studieplass på Europastudier (eller spansk) ved NTNU!

1. Fadderuka

Som ny student ved NTNU får du tilbudet om å delta i Fadderuka. Dette er en sosialiseringsprosess beregnet for nye studenter, som varer i 2 uker fra immatrikuleringsdagen. Andre- og tredjeårsstudenter ved studiet ditt har laget et program for deg som du kan følge. Dette er selvfølgelig valgfritt, men vi anbefaler absolutt på det sterkeste å delta.

Gjennom Fadderuka får du:

• være med på daglige arrangementer med linjeforeninga
• møte medstudenter som går samme språk
• møte medstudenter på tvers av språkkullene
• se Trondheim fra et studentperspektiv
• få et godt innblikk i fritidsaktivitetene Student-Trondheim har å by
• få et godt innblikk i studentverv

For å være med trenger du bare å gjøre én ting; å møte på immatrikuleringsdagen.
Du finner oss på bordet under plakaten der det står «Europastudier med fremmedspråk».
Der får du tildelt en faddergruppe. Hver faddergruppe får tildelt sine egne «faddere»; andre- og tredjeårsstudenter v/ Europastudier, som kan hjelpe deg i gang og svare spørsmål. Det blir primært faddergruppa di du kommer til å henge med før de store aktivitetene, f.eks. på «vors», men i løpet av fadderukene får du anledning til å bli kjent med stort  sett alle på studiet ditt, og flere til.

Resten av dagen vil bli brukt på å bli kjent, i tillegg til en rask omvisning på Campus Dragvoll, samt litt praktisk informasjon.
På immatrikuleringsdagen har du også muligheten til å gjøre følgende:

• Kjøpe fadderbånd. Med dette får du tilgang til en rekke arrangementer gjennom Fadderuka, og rabatt på ulike varer og tjenester i Trondheim.
• Møte studentorganisasjoner som deler ut gratis mat og effekter
• Stille spørsmål angående introduksjonsveiledningen

2. Alkohol

For mange assossieres Fadderuka med mye festing og drikking. For noen er dette en måte å bli lettere kjent med folk, mens for andre kan det kanskje være en hindring.
I henhold til en spørreundersøkelse gjennomført av Velferdstinget (VT) mener 7 av 10 studenter at det er for mye drikking. Dette har Eureka Linjeforening naturligvis tatt et standpunkt til, der følgende har blitt skrevet ned i linjeforeningens egne vedtekter:
«Det skal etterstrebes at 50 % av arrangementene under fadderukene er alkoholfri»

Vi sørger derfor for å skape et tilbud for alle sammen, der Eureka Linjeforening også arrangerer alkoholfrie arrangementer under Fadderuka. Vi samarbeider også med MOT, der fadderbarna får tilbud om å være med på MOT-dagen den første søndagen i Fadderuka.
Deler av fadderuka innebærer tradisjonelt en del festing, men vi presiserer at all drikking er fullstendig frivillig; det skal ikke være drikkepress i Eureka.

3. Immatrikuleringsdagen

Dette er det vi på godt norsk kaller «første skoledag». I brevet som du har mottatt fra NTNU etter å ha godtatt studieplassen står det oppmøtetidspunkt og sted for immatrikuleringen. I tradisjon tro avholdes dette i første omgang på campus Gløshaugen. Der vil det bli taler, musikk og fremvisning av studentrelaterte begivenheter. Samtidig har man mulighet til å samle inn gratis effekter fra forskjellige stands o.l.

Det blir etter seremonien satt opp busser som går fra forsiden av Hovedbygget på Gløshaugen. Bussen går direkte til Dragvoll. For de som ønsker å benytte seg av busselskapet AtB går buss nr. 3 mot Lohove fra busstoppene på Gløshaugen.
Det vil garantert være en enorm strøm av studenter som beveger seg mot idrettsbygget på Dragvoll. Det er lett å forstå hvor du skal, men dersom du er usikker finner du plassering her.

Så fort du er registrert hos oss vil du motta en «goodie bag» og bli delt inn i din faddergruppe, for så å få en omvisning på Dragvoll. Herfra trenger du ikke å bekymre deg for annet enn hvordan du skal komme deg til avtalt sted senere på kvelden for å møte dine medstudenter!

4. Kontaktliste

Vi er en stor gjeng i Eureka! Under Fadderuka skal du daglig få tilsendt meldinger fra oss om hva som skjer. Det vil i tillegg bli delt ut et program med oversikt over alt som foregår i løpet av de to ukene. Skulle det likevel oppstå problemer, så frykt ikke! Vi er alltid tilgjengelige.

Faddersjef: Greger Dalheim tlf. 406 12 870
Leder: Maren Aleksandersen tlf. 992 55 808

Vi er  her for å hjelpe deg med å få en god start på studenttilværelsen, så ikke nøl med å ringe dersom noe skulle skje. Du vil også få mange faddere å forholde deg til i løpet av Fadderuka, som du også kan kontakte! Dessuten vil det opprettes facebook-grupper for hver enkelt faddergruppe, hvor alt av informasjon og nyheter deles. Skulle du ikke være medlem av en slik gruppe, ta kontakt med en av fadderne du får utdelt på immatrikuleringsdagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s